Back to Top

Over ons

Ons verhaal

Thuiszorg Anahid is een multiculturele zorgorganisatie die gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige zorg in Twente en omliggende gebieden. Met diepgaande kennis van diverse culturen en talen, wordt op maat gemaakte zorg aan volwassenen vanaf 18 jaar geboden. Er kan gerekend worden op professionele ondersteuning van Thuiszorg Anahid in de persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding thuis of huishoudelijke ondersteuning. Voor degenen die de voorkeur geven aan dagbesteding, wordt ondersteuning in groepsverband geboden op onze locatie. Het doel is om u te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken door zorg die is afgestemd op uw culturele achtergrond en individuele situatie.

Geschiedenis

Thuiszorg Anahid is ontstaan uit de diepgewortelde passie van mw. N. Dermofsisian, een toegewijde professional van Armeense afkomst. Haar reis begon in Bagdad, Irak, waar ze een universitaire opleiding tot econoom voltooide en vervolgens jarenlang als docent economie werkte. In Nederland zette ze haar pad voort door vrijwilligerswerk te doen binnen haar vakgebied, maar al snel besloot ze haar roeping te volgen: mensen te helpen, wat haar aanzette tot een carrièreswitch naar de zorg. Als zelfstandige begon ze haar eerste bedrijf, genaamd Sara Thuiszorg. Na het verlies van haar moeder, koos mw. Dermofsisian ervoor haar bedrijf te vernoemen naar ‘Anahid’, wat ‘warme moeder’ betekent. In september 2013 opende ze haar eerste kantoor, waar ze dagactiviteiten aanbood voor een kleine groep ouderen. Het succes groeide gestaag, waardoor ze meerdere diensten ging aanbieden en de vraag naar deelname toenam. In april 2016 verhuisde het kantoor van Anahid naar het Vincent van Goghplein in Almelo, om aan de groeiende behoeften te voldoen.

Diensten

Thuiszorg Anahid biedt een uitgebreid scala aan diensten aan, waarbij zowel de fysieke als emotionele behoeften van onze cliënten worden aangepakt. De diensten omvatten persoonlijke verzorging voor cliënten die hier behoefte aan hebben, evenals gespecialiseerde verpleging thuis, zoals medicijntoediening en wondverzorging. De dagbesteding organiseert diverse activiteiten die sociale interactie bevorderen en sociale isolatie tegengaan. Ook wordt individuele begeleiding geboden om cliënten te ondersteunen bij het zelfstandig leiden van hun dagelijks leven. Daarnaast wordt huishoudelijke ondersteuning geboden om de cliënten te helpen bij het handhaven van een schone en veilige leefomgeving.

Missie

Onze missie is het leveren van goede zorg die bij iedere cliënt past. Wij staan voor open communicatie met de cliënt. Bij ons staat de cliënt centraal en helpen wij hen te leven zoals zij dit willen. Om dit te realiseren, werken wij samen met andere hulpverleners om de kwaliteit van leven te verbeteren. Voor mensen die moeilijk aansluiting vinden binnen de Nederlandse multiculturele samenleving, kijken wij samen naar de begeleiding die bij de cliënt past. De vraag die hierbij centraal staat: wat heeft de cliënt nodig om te kunnen participeren in de maatschappij?

De zelfredzaamheid wordt gestimuleerd door samen met hen te kijken naar wat nodig is. Dit kunnen gezamenlijke activiteiten zijn waarbij de cliënt onder de mensen komt en op die manier cultuur en taal leert kennen. Daarnaast bieden wij hulp aan mensen die ingeburgerd zijn, maar zich niet (volledig) kunnen ontplooien in de samenleving. Dit kan komen door verschillende factoren zoals niet durven, denken dat zij het niet kunnen en schaamte. Bij deze groep willen wij realiseren dat zij uiteindelijk zelfredzaam worden.

Visie

Onze visie is het blijvend aanbieden van de juiste zorg voor iedere cliënt individueel, zodat cliënten zo lang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Wij zetten ons in om een zo goed mogelijke match tussen cliënt en medewerker te realiseren. We streven naar een gerichte werkwijze die mogelijkheden biedt om meer zelfstandigheid en een toekomstbeeld voor ieder mens te creëren. De toekomst zien we als een droom die voor iedereen uitkomt. Wij helpen elk individu zijn of haar dromen en wensen, waar mogelijk, te verwezenlijken. Wij gaan voor begeleiding die zich aanpast aan wat nodig is en waarbij de doelen bijgesteld kunnen worden.

Doelgroep

De doelgroep van Thuiszorg Anahid bestaat uit volwassenen vanaf 18 jaar met diverse culturele achtergronden en die wonen in Twente en omliggende gebieden.

Dit omvat mensen die:

– Behoefte hebben aan huishoudelijke ondersteuning, persoonlijke verzorging of medische zorg thuis, zoals medicijntoediening, injecties, pijnbestrijding of wondverzorging.

– Ouderen die ondersteuning nodig hebben bij dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden en het voeren van het huishouden.

– Cliënten die moeite hebben om aan te sluiten binnen de Nederlandse multiculturele samenleving, mogelijk als gevolg van taal- en cultuurbarrières.

– Individuen die niet (volledig) kunnen deelnemen aan de maatschappij vanwege verschillende factoren, zoals schaamte, gebrek aan zelfvertrouwen, of andere sociale en emotionele uitdagingen.

– Mensen die behoefte hebben aan begeleiding die rekening houdt met hun culturele achtergrond en individuele situatie, om zo een betere kwaliteit van leven te bereiken.

Thuiszorg Anahid
Adres: Vincent van Goghplein 6 en 8
7606 HP Almelo
Telefoon: 0546-786355
Mobiel: 0641882422
Email: info@thuiszorganahid.nl

Routebeschrijving


Route

Certificering


KeurmerkenOpeningstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Copyright © 2024 Thuiszorg Anahid   Algemene voorwaarden | Privacy