Back to Top

Mantelzorgers

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dat kunnen familieleden, vrienden, kennissen en buren zijn. Kenmerkend is de bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorgers en zijn of haar naaste. Hierin onderscheidt het zich van vrijwilligerswerk. Daarnaast gaat het om langdurige, onbetaalde zorg.

 

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het leven van cliënten van Thuiszorg Anahid. Zij maken onderdeel uit van de vertrouwde omgeving van cliënten. Uitgangspunt van Thuiszorg Anahid is dat wij het sociaal netwerk van de cliënt ondersteunen. Wij zetten professionele hulp in als het sociaal netwerk niet meer voldoende ondersteuning kan bieden. Dit betekent ook dat onze medewerkers respect hebben voor de relatie russen mantelzorgers en de cliënt, waarbij de wens van de cliënt leidend is.

 

Mantelzorgers kunnen hoge eisen aan zichzelf stellen en hebben soms moeite om de zorgtaken over te dragen. Zij gaan soms over hun eigen grenzen heen en voelen zich dan overbelast door de zorg. Thuiszorg Anahid biedt mantelzorgers verschillende mogelijkheden om te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is onze dagbesteding. Deze kan ingezet worden als respijtzorg. Dit is de tijdelijke en volledige overname van de zorg van een mantelzorger om deze te ondersteunen. De mantelzorger wordt ontlast doordat de cliënt structureel één of meerdere dagdelen naar de dagbesteding gaat. De cliënt kan deelnemen aan allerlei activiteiten.

Thuiszorg Anahid
Adres: Vincent van Goghplein 6 en 8
7606 HP Almelo
Telefoon: 0546-786355
Mobiel: 0641882422
Email: info@thuiszorganahid.nl

Routebeschrijving


Route

Certificering


KeurmerkenOpeningstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Copyright © 2024 Thuiszorg Anahid   Algemene voorwaarden | Privacy