Back to Top

Geschiedenis

De directeur van Thuiszorg Anahid, mw. N. Dermofsisian, is van Armeense afkomst. In Bagdad (Irak) heeft zij de universitaire opleiding tot econoom gedaan. Daar heeft zij jarenlang als docent economie gewerkt.

In Nederland is zij gestart met vrijwilligerswerk in haar vakgebied, waarna zij besloot haar hart te volgen en mensen te helpen. Zij wil met name mensen helpen met een migratieachtergrond. Zij laat zich omscholen tot Verzorgende IG’er en begint als ZZP-er te werken. Haar eerste bedrijf noemt zij Sara Thuiszorg.

Na het overlijden van haar moeder, besluit mw. Dermofsisian haar bedrijf Anahid te noemen, dat ‘warme moeder’ betekent. In september 2013 vestigt zij haar eerste kantoor aan de Kroosstraat in Almelo, waar dagactiviteiten voor een kleine groep ouderen wordt aangeboden. Haar bedrijf wordt een succes en steeds meer ouderen willen deelnemen aan de dagactiviteiten. In april 2016 verhuist het kantoor van Anahid naar het Vincent van Goghplein in Almelo.

Tijdens de dagbesteding komen cliënten samen om verschillende activiteiten te ondernemen, zoals onder andere spelletjes, gymnastiek, handvaardigheid en Nederlandse taal. Tevens wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van iedere cliënt. Tijdens de dagbesteding kunnen zij hun moedertaal spreken en vrienden maken. Hierdoor raken zij uit hun sociale isolement en voelen zich niet een eenzaam.

Voor cliënten die een dag ouder worden of door andere omstandigheden niet meer zelf in staat zijn hun huishouding te voeren, biedt Thuiszorg Anahid huishoudelijke hulp. Ook tijdelijk, bijvoorbeeld een revalidatieperiode of herstel van een ziekte kunnen redenen zijn om hulp te vragen bij het huishouden.

Voor cliënten die nog zelfstandig wonen, maar niet alles zelf kunnen, biedt Thuiszorg Anahid persoonlijke verzorging aan. Hierbij wordt samengewerkt met huisartsen, specialisten, gemeenten en andere betrokkenen. Er kan gedacht worden aan:

– Hulp en begeleiding bij wassen, haren wassen en douchen;

– Hulp en begeleiding bij mond- en gebitsverzorging en scheren;

– Hulp en begeleiding bij aan- en uitkleden;

– Hulp bij het aanbrengen of aantrekken van hulpmiddelen, prothesen of elastische kousen.


Thuiszorg Anahid biedt ook individuele begeleiding aan, bijvoorbeeld begeleiding rond een thuiswonend persoon met gevorderde dementie die vanuit de partner of de familie voortdurend hulp krijgt.

Uitgangspunt hierbij is cliënten te ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk hun dagelijks leven in te richten.

Thuiszorg Anahid vindt het belangrijk dat haar cliënten zo lang als mogelijk op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen, vertrouwde omgeving en biedt hierin zoveel als mogelijk ondersteuning met haar activiteiten.

Thuiszorg Anahid
Adres: Vincent van Goghplein 6 en 8
7606 HP Almelo
Telefoon: 0546-786355
Mobiel: 0641882422
Email: info@thuiszorganahid.nl

Routebeschrijving


Route

Certificering


Keurmerken
Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Copyright © 2023 Thuiszorg Anahid   Algemene voorwaarden | Privacy